Pursotettavaa keksitaikinaa kokeilin,
oli vain aikas tujua tavaraa tavan pursottimelle, en nyt silti aio hankkia oikeaa
pikkuleipä pursotinta, ei kun rystyset valkoisina äheltämään.
PURSOTETTAVAT PIKKULEIVÄT
125g voita
75g sokeria
1 muna
1 tl vanilijasokeria
180g vehnäjauhoja
Vatkaa huoneenlämmin voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
lisää muna hyvin vatkaten, lisää kuivat aineet sekaan.
Pursota haluamallasi tavalla ja paista 200 asteessa 8-10 minuuttia
Tein pitkiä pötköjä ja leikkasin sitten lämpimänä paloiksi, päät tökkäsin sulaan
suklaaseen ja hieman nomparelleja koristeeksi.
SITRUUNAPALAT
Pohja:
100g voita
1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
Lisää huoneenlämpöiset kuutioidut voinpalat kuiviin aineisiin,
voitele ja pinnoita leivinpaperilla pienehkö vuoka ( 20x20 itselläni)
painele taikina vuoan pohjalle ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia
Laita päälle lemoncurdia n 2 rkl ( tai marmeladia)
Täyte pinnalle:
2 munaa
1dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
Vatkaa munia noin 2-3 minuuttia käsin ,
lisää sokerit ja vehnäjauhot
sekä sitruuna.
Laita pohjan päälle ja anna paistua uunissa vielä noin 25 minuuttia.
( Minulla pinnasta tuli melko matala, joten seuraavaksi kokeilenkin
vatkata munat ja sokerin yhdessä, ja lisätä sitten jauhot ja sitruunan
varovasti joukkoon, josko tulisi huohkeampi.)
Maku on hyvä!
Ohjeen pongasin Annikan keittiössä plogista.
Kommentit