Gluteenitonta-leivontaa plogin sivuilta löysin tällaiset ihanat kuivakakkureseptit,

banaanikakkua olenkin jo aiemmin koettanut, mutta nyt tein myöskin tiikerikakkua.

Äitini kun on keliaakikko ja olen opettanut, että kyläillessäni tuon herkkuja, niin

tässähän niitä on taas huomiselle kyläreisulle.

Gluteeniton banaanikakku

100g voita

2,5dl sokeria

2 munaa

5dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntaita/Semperiä esim)

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

1tl inkivääriä

2tl kanelia

2 banaania soseutettuna

0,5dl kylmää kahvia ( itse käytin capucinoa)

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ,

lisää banaanin ja kahvin kanssa  vuorotellen taikinaan.

Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.

 

Gluteeniton Tiikerikakku

250g voita

2dl sokeria

4 munaa

4,5dl semperin hienoa jauhoseosta tai sunnuntaita

2tl leivinjauhetta

2tl vanilijasokeria

1dl appelsiinimehua

2rkl kaakaojauhetta

1 rkl kermaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet( ei kaakaota) ja lisää appelsiinimehun kanssa vuorotellen taikinaan.

Ota taikinasta 1/3 ja sekoita kaakao sekä kerma siihen.

Laita 1/2 taikinasta vuoan pohjalle, sitten kaakaoitu taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.

vedä esim veitsellä vuoan ympäsi, pohjaa pitkin, näin saat raidat.

Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Ohjeet ovat vain ainemäärällisesti suoraan Gluteenitonta leivontaa sivuilta,

teko-ohjeet tempaisin päästä, joten jos on epäselvää tekstiä, niin käykääpä kurkkaamassa

kyseisiä sivuja, linkin löydät sivujeni yläkulmasta. Täällä on monenlaista herkkua

keliaakikolle.

Unelmatorttu

3 munaa

1dl sokeria

0,5 dl  vehnäjauhoja( sunnuntai)

0,5dl perunajauhoja

2rkl kaakaota

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi,yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti

taikinaan. Paista uunipellillä noin 10 min 200 asteessa.

Täyte

125g voita

0,5 tl vanilijasokeria

n.4 dl tomusokeria

1 rkl vettä

2 rkl lemon curdia

hilloksi vadelmahillo.