Gluteenitonta-leivontaa plogin sivuilta löysin tällaiset ihanat kuivakakkureseptit,
banaanikakkua olenkin jo aiemmin koettanut, mutta nyt tein myöskin tiikerikakkua.
Äitini kun on keliaakikko ja olen opettanut, että kyläillessäni tuon herkkuja, niin
tässähän niitä on taas huomiselle kyläreisulle.
Gluteeniton banaanikakku
100g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
5dl gluteenittomia jauhoja (sunnuntaita/Semperiä esim)
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1tl inkivääriä
2tl kanelia
2 banaania soseutettuna
0,5dl kylmää kahvia ( itse käytin capucinoa)
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ,
lisää banaanin ja kahvin kanssa vuorotellen taikinaan.
Paista uunissa 175 asteessa noin tunti.
Gluteeniton Tiikerikakku
250g voita
2dl sokeria
4 munaa
4,5dl semperin hienoa jauhoseosta tai sunnuntaita
2tl leivinjauhetta
2tl vanilijasokeria
1dl appelsiinimehua
2rkl kaakaojauhetta
1 rkl kermaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet( ei kaakaota) ja lisää appelsiinimehun kanssa vuorotellen taikinaan.
Ota taikinasta 1/3 ja sekoita kaakao sekä kerma siihen.
Laita 1/2 taikinasta vuoan pohjalle, sitten kaakaoitu taikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta.
vedä esim veitsellä vuoan ympäsi, pohjaa pitkin, näin saat raidat.
Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin tunti.
Ohjeet ovat vain ainemäärällisesti suoraan Gluteenitonta leivontaa sivuilta,
teko-ohjeet tempaisin päästä, joten jos on epäselvää tekstiä, niin käykääpä kurkkaamassa
kyseisiä sivuja, linkin löydät sivujeni yläkulmasta. Täällä on monenlaista herkkua
keliaakikolle.
Unelmatorttu
3 munaa
1dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja( sunnuntai)
0,5dl perunajauhoja
2rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi,yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti
taikinaan. Paista uunipellillä noin 10 min 200 asteessa.
Täyte
125g voita
0,5 tl vanilijasokeria
n.4 dl tomusokeria
1 rkl vettä
2 rkl lemon curdia
hilloksi vadelmahillo.
Kommentit